/ / Recepty / Pochutiny / Ostrá sladká marináda
Na ostrou sladkou marinádu potřebujete: 100g cibule nakrájené na tenké kroužky, 1/4 litru silného bílého vína, 1/8 litru sladké sojové omáčky, 1 stroužek utřeného česneku, 4 lžíce oleje, 1 špetka cayennského pepře nebo několik kapek tabasca.
Marináda je vhodná na ryby všeho druhu. Grilované plátky masa jsou jemnější, když se den předem nebo alespoň na hodinu naloží do marinády a několikrát se v ní obrátí. Maso krátce před grilováním dobře osušte, položte na naolejovaný grilovací rošt, po obou stranách ogrilujte a přitom při každém obracení potírejte marinádou. Jakmile se na povrchu steaku perlí čirá šťáva, osolte jej a dochuťte zbytkem marinády a přílohami podle vlastního výběru, například čerstvými saláty.