/ / Recepty / Pochutiny / Papriková marináda
Na paprikovou marinádu potřebujete: 50g cibule nakrájené na tenké kroužky, 3 jemně utřené stroužky česneku, 1/4 litru těžkého červeného vína, 6 lžic oleje, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžička drcené rozmarýny, špetka pálivé papriky.
Marináda je vhodná na vepřové, drůbeží a jehněčí steaky. Grilované plátky masa jsou jemnější, když se den předem nebo alespoň na hodinu naloží do marinády a několikrát se v ní obrátí. Maso krátce před grilováním dobře osušte, položte na naolejovaný grilovací rošt, po obou stranách ogrilujte a přitom při každém obracení potírejte marinádou. Jakmile se na povrchu steaku perlí čirá šťáva, osolte jej a dochuťte zbytkem marinády a přílohami podle vlastního výběru, například čerstvými saláty.