ŠVESTKOVÉ CHUTNEY S JABLKY A ROZINKAMI

recept na pochutinu

 /  / Recepty / Pochutiny / Švestkové chutney s jablky a rozinkami

Na švestkové chutney s jablky a rozinkami potřebujete:  1 kg švestek, 300g jablek, 100g cibule, 50g másla, 100g rozinek, 150g cukru, 3 lžíce jablečného octa, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře.

Švestky omyjte a odpeckujte. Jablka omyjte a zbavte jádřinců. Obojí pokrájejte na kousky. Cibuli oloupejte, posekejte a nechte zesklovatět na másle ve velkém hrnci. Přidejte jablka, švestky, rozinky a zvolna za občasného míchání duste 30 až 40 minut. Ochute cukrem, octem a kořením, osolte, opepřete a duste, až směs začne houstnout. Horkou směsí plňte vyvařené sklenice a uzavřete je víčky. Sklenice obrate dnem vzhůru a chutney nechte vychladnout. Skladujte na chladném tmavém místě. Používejte k dochucení jídel z masa.