/ / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Polévka paní hostinské
Na polévku paní hostinské potřebujete: 300g předního hovězího masa, 200g cibule, 30g anglické slaniny, 1 lžička oleje, 1 dcl červeného vína, 1 kostka masoxu, sůl, 2 stroužky česneku, 200g mrkve, 50g žampiónů, 50g pórku, 1 syrová červená paprika, petrželka.
Maso opláchněte pod tekoucí vodou, očistěte a nakrájejte na kostky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Anglickou slaninu nakrájejte na nudličky a krátce orestujte na oleji. Přidejte k ní nakrájenou cibuli a maso, vše orestujte, zalijte vínem a vodou (1 a 1/4 litru), přidejte masox a podle chuti dosolte. Vařte asi 30 minut pod pokličkou. Česnek a mrkev očistěte. Česnek nakrájejte na drobné kousky nebo prolisujte. Mrkev nakrájejte na kolečka a přidejte k povařenému masu a dále vařte dalších 5 minut. Papriku, pórek a žampióny očistěte a nakrájejte (papriku na nudličky, pórek a houby na plátky), přidejte do polévky a vařte ještě 10 minut. Hotovou polévku doplňte nasekanou zelenou petrželkou.