/ / Recepty / Polévky / Zeleninové / Kedlubnová polévka 1
Na kedlubnovou polévku potřebujete: 40g másla, 60g hladké mouky, sůl, pepř, 300g kedluben, zeleninová vegeta, zelená petrželka nebo celerová nať.
Z másla a hladké mouky připravte jíšku, kterou zalijte asi litrem studené vody a za stálého míchání povařte přibližně 20 minut. Podle chuti přidejte pepř a sůl. Kedlubny oloupejte, omyjte, nakrájejte na nudličky a přidejte k polévce. Dobře povařte až do té chvíle, kdy budou kedlubny měkké. Nať petrželky nebo celeru omyjte a nechejte okapat. Před podáváním můžete polévku ochutit zeleninovou vegetou. Porce až na talíři posypte zelenou petrželkou nebo celerovou natí, kterou z části nechejte vcelku a z části rozsekejte. Podávejte samostatně nebo s pečivem.