/ / Recepty / Polévky / Zavářky a vložky / Domácí nudle
Na domácí nudle potřebujete: 120g hrubé mouky, 1 vejce, voda.
Do mouky prosáté na vál udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a nožem vmíchejte do něj od středu mouku. Pak přidejte lžíci vody a vypracujte tuhé těsto. Rozválejte je na velmi tenký plát, nechejte jej proschnout 10 minut, pak obraťte a opět nechejte proschnout. Asi za 10 minut plát nakrájejte na pruhy široké asi tři centimetry, složte je na sebe (asi v pěti vrstvách) a ostrým tenkým nožem nakrájejte na jemné nudle. Rozložte je na vál nebo na velké prkénko v nízké vrstvě a nechejte zaschnout. Po chvilce polovinu nudlí uvařte, druhou polovinu nechejte dobře usušit a použijte podruhé.