/ / Recepty / Polévky / Zavářky a vložky / Játrové knedlíčky
Na játrové knedlíčky potřebujete: 100g hovězích jater, 1 žemle, 1 bílek nebo 1/2 vejce, kousek cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, česnek, sůl, majoránka, pepř.
Žemli pokrájejte na tenké plátky, zvlhčete dvěma lžícemi vody a po prosáknutí rozmělněte. Odblaněná játra jemně uškrabejte na prkénku, v misce promíchejte s vymačkanou žemlí, třeným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a s ostatními přísadami a udělejte malé knedlíčky. Zavařte je do vařící polévky (nebo do vařící osolené vody). Noky nebo knedlíčky vařte 3 až 4 minuty, pak jeden knedlíček (nok) vyjměte, rozkrojte a přesvědčete se, je-li již dostatečně uvařený.