/ / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Čínská pórková polévka
Na čínskou pórkovou polévku potřebujete: 1 1/4 litru hovězího nebo kuřecího vývaru, 100 až 200g libové vepřové kýty, špetka zázvoru, 1 lžička škrobové moučky (Solamyl), 200g pórku (bílé části) nebo hlávkového zelí, sůl, špetka cukru, glutamát sodný, 1 lžíce bílého vína (není podmínkou).
Vepřovou kýtu pokrájejte přes vlákna na velmi jemné plátky, přidejte sůl, zázvor, cukr, glutamát, víno, promíchejte, pak vmíchejte půl lžičky škrobové moučky a uložte na chvilku do chladničky. Očištěný pórek (zelí) pokrájejte rovněž na velmi tenké nudličky. Vývar přiveďte k varu, vsypte zeleninu, povařte ji 2 minuty, pak vmíchejte masovou směs a vařte 5 až 6 minut. Zbylou škrobovou moučku rozmíchejte ve lžíci, vlijte do polévky a za stálého míchání povařte ještě minutu. Hned podávejte.