/ / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Rychlá polévka z mletého hovězího masa
Na rychlou polévku z mletého hovězího masa potřebujete: 200g předního hovězího masa, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, petrželka, 1 zrnko pepře, 1 zrnko nového koření, sůl, 3 lžíce polévkových těstovin nebo rýže, 1 1/2 l vody, masox.
Opláchnuté maso pokrájejte na kousky, umelte, zalijte studenou vodou a vařte. Za čtvrt hodiny přidejte sůl, koření a očištěnou zeleninu a vařte dále asi 20 minut. Zeleninu a koření vyjměte, polévku můžete přecedit a maso použít k přípravě pomazánky na toasty nebo náplně do omelet či palačinek, nebo je ponechat v polévce. Do polévky zavařte těstoviny nebo propláchnutou rýži, uvařte doměkka, potom přidejte pokrájenou zeleninu, masox, polévku přihřejte. Při podání posypte drobně pokrájenou petrželkou.