SKOTSKÁ POLÉVKA ZE SKOPOVÉHO MASA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Skotská polévka ze skopového masa

Na skotskou polévku ze skopového masa potřebujete:  400g předního skopového masa s kostí, 50g krupek, 1 cibule, kousek pórku, mrkve, celeru a kedlubny, 3 lžíce hrášku nebo pokrájeného zelí, petrželka, pepř, sůl, 2 l vody.

Opláchnuté skopové maso zbavte loje, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a vařte. Když bude maso napůl měkké, přidejte krupky, rozmíchejte a vařte dále. Když bude maso téměř měkké, přidejte pokrájenou zeleninu a uvařte vše doměkka. Měkké maso vyjměte, vykostěte, pokrájejte na kostičky a vložte zpět do polévky. Polévku dochuťte, posypte jemně pokrájenou petrželkou. Podávejte ji velmi horkou.