ŠČI

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Šči

Na šči potřebujete:  200g libového vepřového masa bez kostí, 1 3/4 l vody, 1 cibule, kousek mrkve, 400g hlávkového zelí, kousek petržele, 40g sádla, česnek, 2 rajčata, kopr, 2 zrnka pepře, bobkový list, sůl, 1dl smetany.

Opláchnuté vepřové maso vložte do vlažné vody, přidejte sůl, přiveďte k varu a dále vařte mírným varem doměkka. Maso vyjměte a pokrájejte na kostičky. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, zpěňte na sádle, přidejte ostatní zeleninu pokrájenou na kousky, osmažte, vložte do vývaru současně s kořením a pokrájeným česnekem a vařte, až zelenina změkne. Přidejte maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku dobře prohřejte a při podání posypte drobně pokrájeným koprem.