/ / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / či
Na či potřebujete: 200g libového vepřového masa bez kostí, 1 3/4 l vody, 1 cibule, kousek mrkve, 400g hlávkového zelí, kousek petrele, 40g sádla, česnek, 2 rajčata, kopr, 2 zrnka pepře, bobkový list, sůl, 1dl smetany.
Opláchnuté vepřové maso vlote do vlané vody, přidejte sůl, přiveďte k varu a dále vařte mírným varem doměkka. Maso vyjměte a pokrájejte na kostičky. Cibuli pokrájejte na půlkolečka, zpěňte na sádle, přidejte ostatní zeleninu pokrájenou na kousky, osmate, vlote do vývaru současně s kořením a pokrájeným česnekem a vařte, a zelenina změkne. Přidejte maso, pokrájená rajčata a smetanu, polévku dobře prohřejte a při podání posypte drobně pokrájeným koprem.