/ / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Dršťková polévka po milánsku
Na dršťkovou polévku po milánsku potřebujete: 250g vařených pokrájených drštěk, 50g šunky, 20g slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, petrželka, šalvěj, mletý pepř, 50g strouhaného tvrdého sýra, masox, sůl.
Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvařte, osmažte na ní drobně pokrájenou cibuli a česnek, přidejte lísky šalvěje a pokrájenou petrželku a opět osmažte. Ke směsi přidejte pokrájené dršťky a rajčatový protlak, vše zalijte vývarem z masoxu a ještě povařte. Polévku opepřete, sejměte z plotýnky a před podáním vmíchejte pokrájenou šunku a strouhaný sýr.