/ / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Maďarská gulášová polévka
Na maďarskou gulášovou polévku potřebujete: 150g předního hovězího masa, 1 párek, 300g brambor, mletá paprika, 250g rajčat, 1 cibule, 50g slaniny, 20g sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1.1 l vývaru z kostí, kmín, majoránka, česnek, sůl.
Slaninu pokrájenou na drobné kostičky rozškvařte, přidejte drobně nakrájenou cibuli, usmažte ji dozlatova, vmíchejte na malé kostičky pokrájené maso a osmažte je po všech stranách. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte mletou papriku, utřený česnek a kmín. Doplňte trochu vývaru a duste. Když je maso téměř měkké, přilijte zbytek vývaru, přiveďte k varu, vmíchejte spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata, brambory nakrájené na kostičky, žlutou jíšku ze sádla a mouky, dobře rozmíchejte a vařte, až maso i brambory změknou. Nakonec vmíchejte pórek pokrájený na kolečka, rozemnutou majoránku a nechejte přejít varem, popř. dochuťte masoxem nebo tekutým polévkovým kořením.