/ / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Paprikášová polévka
Na paprikášovou polévku potřebujete: 200g vepřového masa (z plece, ramínka či kolena), 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 čerstvé nebo konzervované papriky (kapie), 1dl smetany se 12% tuku, 1 lžička hladké mouky, 40g polévkových těstovin, mletá červená paprika, sůl, pažitka, 1.5 l vody.
Drobně pokrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte maso pokrájené na kostičky, opečte je za stálého míchání a duste pod pokličkou. Po vydušení do tuku je zaprašte moukou, osmahněte, přidejte mletou papriku a rajčatový protlak a míchejte, až se oddělí tuk. Zalijte je vodou, rozmíchejte, osolte a vařte. K téměř měkkému masu přidejte pokrájené papriky (kapie), po chvilce zavařte těstoviny a uvařte doměkka. Hotovou polévku zlepšete smetanou, ohřejte k varu a posypte drobně pokrájenou pažitkou.