/ / Recepty / Polévky / Bílé s masem, uzeninami a vnitřnostmi / Srbská čorba
Na srbskou čorbu potřebujete: 200g vepřového masa bez kostí, 2 rajčata, 2 papriky, 3 lžíce rajčatového protlaku, kousek mrkve, celeru a petržele, 2 středně velké brambory, 3 lžíce oleje, 10g hladké mouky, feferonky, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, mletá paprika, sůl, 1.5 l vody, 1 cibule.
Na části oleje usmažte drobně pokrájenou cibuli, přidejte maso pokrájené na kostičky, osmažte, poprašte mletou paprikou, osolte, zalijte vodou a vařte. Ke konci varu přidejte kořeněnou zeleninu pokrájenou na kostičky, pokrájené brambory, papriky a rajčata, rajčatový protlak, žlutou jíšku ze zbytku oleje a z mouky, koření. Rozmíchejte a vařte, až maso, brambory i zelenina změknou. Polévku nepatrně okyselte a podávejte.