/ / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Kuřecí krém s kari
Na kuřecí krém s kari potřebujete: 1/4 kuřete (nebo drůbky, kosti, kůže z kuřete), kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 50g másla, 50g hladké mouky, 2dl mléka, 1 žloutek z čerstvého vejce, koření kari, petrželka, sůl, 1.4 l vody, kousek masoxu.
Kuře (nebo drůbky, kosti, kůži) zalijte asi 8dl studené vody, osolte a pod pokličkou vařte, až maso změkne. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu a cibuli. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, poprašte ji kořením kari, zřeďte 6dl vody, rozšlehejte a povařte nejméně 20 minut. Polévku přeceďte, přidejte vykostěné, umleté (nebo rozmixované nebo drobně pokrájené) maso z kuřete, mléko a masox přiveďte k varu. Polévku sejměte z plotýnky, zjemněte žloutkem rozmíchaným ve lžíci mléka, posypte rozsekanou petrželkou a podávejte.