/ / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Kuřecí polévka se žampióny
Na kuřecí polévku se žampióny potřebujete: Čtvrtka kuřete, 80g žampiónů, 50g másla, 30g hladké mouky, kousek mrkve, celeru a petržele, 1dl smetany ke šlehání, koření kari, citrónová šťáva, 1.5 l vody, pažitka, sůl.
Očištěné kuře vložte do vlažné vody a uvařte pod pokličkou doměkka, ke konci varu přidejte zeleninu. Měkké maso vykostěte a se zeleninou pokrájejte na nudličky. Vývar z kuřete zahustěte světlou jíškou ze 30g másla, z mouky a koření kari a vše povařte 20 minut. Očištěné žampióny pokrájejte na plátky, osmažte na zbytku másla a přidejte do polévky současně se zeleninou a masem. Polévku přiveďte k varu, okyselte citrónovou šťávou, sejměte z plotýnky a vmíchejte smetanu a drobně pokrájenou pažitku. Hned podávejte.