/ / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Kuřecí vývar s rýží a masem
Na kuřecí vývar s rýží a masem potřebujete: 1/4 kuřete, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, celý pepř a nové koření, 60g rýže, kousek kostky slepičího bujónu, petrželka, sůl, 1.6 l vody.
Očištěnou čtvrtku kuřete zalijte studenou vodou, osolte, přidejte pepř a nové koření a vařte pod pokličkou, až maso změkne. Chvíli před dohotovením přidejte cibuli a zeleninu pokrájenou na kostičky. Přebranou rýži propláchněte studenou vodou a pak vařící vodou, vsypte do vařící osolené vody, uvařte doměkka, oceďte, propláchněte vlažnou vodou a nechejte odkapat. Z vývaru vyjměte měkké kuře, cibuli a koření, maso oberte z kostí a pokrájejte na kostičky, vývar dochuťte slepičím bujónem. Maso s rýží rozdělte na talíře, zalijte je vařícím vývarem se zeleninou, posypte drobně pokrájenou petrželkou a podávejte.