POLÉVKA Z KRÁLÍKA SE ŽLOUTKEM A ŽEMLOVÝMI KNEDLÍČKY

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Polévka z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky

Na polévku z králíka se žloutkem a žemlovými knedlíčky potřebujete:  Hlava, nožky a žebra z králíka, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, 1dl mléka, 1 žloutek z čerstvého vejce, asi 1.4 l vody, pažitka, sůl, masox, žemlové knedlíčky.

Staženou králičí hlavu očistěte, vyloupněte oči a uši včetně zvukovodů a usekněte nos. Ostatní části dobře omyjte, vše spařte vařící vodou, opláchněte ve studené vodě, vložte do odměřeného množství studené vody, osolte, přidejte pepř a nové koření a pod pokličkou uvařte doměkka. Ke konci varu přidejte očištěnou zeleninu. Měkké maso vyjměte, oberte z kostí a drobně pokrájejte, vývar proceďte a zavařte do něj žemlové knedlíčky. Pak přidejte maso, mrkev pokrájenou na kostičky a opět polévku přiveďte k varu. Přidejte mléko, v němž jste rozkvedlali žloutek a přihřejte, avšak nevařte. Polévku dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.