/ / Recepty / Polévky / Rybí / Bouillabaisse
Na bouillabaisse potřebujete: 400 až 500g ryb (mořský jazyk, treska, kamenáč, mořský úhoř), 1/2 malého humra, 60g krabího masa (můžete použít 500 až 600g drobných rybek - bělic, okounů, línů, kousek kapra, rybího filé apod.), kousek cibule, sklenka bílého vína, 2 lžíce oleje, 1 rajče, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř, špetka šafránu (můžete jej vynechat), sůl, 1.2 l vody, 4 malé plátky bílé veky).
Očištěné ryby, humří a krabí maso nakrájejte na kousky. Do hrnce vložte drobně pokrájenou cibuli, utřený česnek, spařené, oloupané a na čtvrtky nakrájené rajče, olej, sůl, koření a připravené maso, zalijte je vínem a vařící vodou a na prudkém ohni vařte čtvrt hodiny. Plátky bílé veky pokrájejte na nudličky, opečte je nasucho na pánvičce, rozdělte na talíře, na ně položte obrané, vykostěné a pokrájené rybí (humří a krabí) maso a zalijte proceděnou vařící polévkou. Hned podávejte.