RYBÍ POLÉVKA S RAJČATOVÝM PROTLAKEM

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Rybí / Rybí polévka s rajčatovým protlakem

Na rybí polévku s rajčatovým protlakem potřebujete:  1 rybí hlava, 2 porce ryby, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 2 zrnka pepře, zrnko nového koření, kousek bobkového listu, 60g rajčatového protlaku, 20g másla, česnek, petrželka, sůl, 1 1/2 l vody.

Rybí maso zbavte kůže a kostiček. Očištěnou rybí hlavu (bez žáber), rybí kůži a kostičky zalijte studenou vodou, osolte a vařte. Po chvilce přidejte cibuli, na plátky pokrájenou kořenovou zeleninu, koření a vařte dále. Asi za čtvrt hodiny vývar proceďte přes hustý cedník, vmíchejte rajčatový protlak, přiveďte jej k varu, vložte rybí maso na kousky pokrájené a uvařte je doměkka. Do polévky přidejte máslo, na kostičky pokrájenou zeleninu z vývaru, obrané a pokrájené maso z hlavy a mozeček, česnek utřený se solí. Nechejte přejít varem, posypte drobně pokrájenou petrželkou a podávejte.