/ / Recepty / Polévky / Rybí / Rybí polévka s rajčaty a rýží
Na rybí polévku s rajčaty a rýží potřebujete: 300g ryb (rybí filé, kapr nebo jiné ryby), 1.1 l vody, 400g rajčat, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, 50g rýže, 20g másla, mletá paprika, citrónová šťáva, špetka cukru, pažitka sůl.
Očištěnou mrkev, celer, petržel a kousek cibule zalijte litrem studené vody, osolte, povařte 10 minut. Pak přidejte očištěnou rybu a uvařte ji doměkka (asi 14 minut). Rybu vyjměte, vývar proceďte, rybu oberte z kostí a maso i zeleninu pokrájejte na kostičky. Omytá rajčata a kousek cibule pokrájejte, zalijte 1dl vařící vody, poduste pod pokličkou 10 minut a prolisujte. Do vývaru zavařte přebranou rýží, propláchnutou studenou i vařící vodou, a uvařte ji doměkka. Do polévky přidejte prolisovaná rajčata, rybí maso, zeleninu a povařte 2 minuty. Polévku sejměte z plotýnky, doplňte mletou paprikou zpěněnou na másle, podle chuti okyselte citrónovou šťávou a oslaďte. Při podání posypte pokrájenou pažitkou.