RYBÍ VÝVAR S BÍLÝM VÍNEM

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Rybí / Rybí vývar s bílým vínem

Na rybí vývar s bílým vínem potřebujete:  1 kapří hlava, 1 ocasní porce kapra, kousek mrkve, celeru a petržele, 1 malá cibule, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek bobkového listu, kousek masoxu, sůl, 1dl bílého vína, 1 1/2 žemle.

Očištěnou kapří hlavu zbavte žáber, opláchněte, přidejte porci kapra, očištěnou zeleninu a koření. Vše zalijte vodou, osolte a přiveďte k varu. Příkon tepla zmírněte a dále vařte velmi mírným varem asi půl hodiny, až maso změkne. Polévku přeceďte, z hlavy a porce kapra oberte maso, vykostěte je, pokrájejte na kostičky a přidejte zpět do polévky. Ochuťte je vínem a masoxem, přihřejte téměř k varu a při podávání posypte žemlovými hranolky, opraženými nasucho.