MYSLIVECKÁ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zvěřinové / Myslivecká polévka

Na mysliveckou polévku potřebujete:  200g zvěřiny (přední maso srnčí, jelení, daňčí, mufloní), 200g zvěřinových nebo hovězích kostí, 2 l vody, nové koření, celý pepř, kousek cibule, 100g kořenové zeleniny, 50g hub (žampiónů), 4 lžíce sterilovaného hrášku, 20g másla, 60g domácích nudlí, masox, pažitka, sůl.

Zvěřinu a kosti očistěte, spařte vařící vodou, opláchněte zalijte studenou vodou, přidejte sůl, cibuli, pepř, nové koření, přiveďte k varu a vařte na malém plaménku (nebo v tlakovém hrnci) až maso změkne. Dvacet minut před koncem varu přidejte mrkev, celer, petržel. Očištěné houby pokrájejte na plátky, osmažte na másle, přidejte do proceděného vývaru a krátce povařte. Maso oberte z kostí, pokrájejte na kousky a vložte do vývaru současně s okapaným sterilovaným hráškem a nudlemi, které jste uvařili v osolené vodě, propláchli studenou vodou a nechali okapat. Polévku doplňte vařící vodou na objem 1.3 l, dochuťte masoxem a při podání posypte drobně pokrájenou pažitkou.