/ / Recepty / Polévky / Luštěninové / Fazolový krém
Na fazolový krém potřebujete: 180g bílých fazolí, 4dl mléka, 40g másla, 40g hladké mouky, mletá paprika, kousek masoxu, petrželka, sůl, 1.2 l vody.
Přebrané propláchnuté fazole namočte do půl litru studené vody, po 3 hodinách je v téže vodě uvařte doměkka. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění zalijte vodou, rozšlehejte a vařte nejméně 20 minut. Měkké fazole rozmixujte (nebo prolisujte) i s vývarem a s mlékem, přidejte proceděnou jíšku, sůl, masox, doplňte vodou na objem 1.3 litru a ještě krátce povařte. Polévku posypte rozsekanou petrželkou a podávejte.