FAZOLOVÝ KRÉM S UZENÝM MASEM A ZELENINOU

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Luštěninové / Fazolový krém s uzeným masem a zeleninou

Na fazolový krém s uzeným masem a zeleninou potřebujete:  150g bílých fazolí, 100g uzeného masa, 2 lžíce sádla, 1 cibule, česnek, 1 mrkev, kousek celeru, 1 zelená paprika, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 bobkový list, koření, chilli nebo mletá ostrá paprika, 1 lžíce hladké mouky, 20g másla, sůl, 1.5 l vody.

Přebrané fazole propláchněte studenou vodou, namočte do vody a nechejte bobtnat. Po 3 hodinách je v téže vodě uvařte doměkka společně s uzeným masem. Na sádle zpěňte drobně pokrájenou cibuli, mrkev, celer, očištěnou papriku a společně s kořením a světlou máslovou jíškou přidejte k fazolím asi 20 minut před koncem varu. Měkké maso vyjměte, současně odstraňte koření, polévku rozmixujte (nebo prolisujte), přidejte rajčatový protlak. Vodou doplňte na objem 1.3 litru, ochuťte třeným česnekem a solí a povařte 2 minuty. Uzené maso pokrájejte na kostičky a při podání je vložte do polévky.