HRACHOVÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Luštěninové / Hrachová polévka s klobásou

Na hrachovou polévku s klobásou potřebujete:  150g hrachu, půlka klobásy, 40g sádla, 40g hladké mouky, 1 cibule, mletá paprika, česnek, sůl, majoránka, polévkové koření, 1.6 l vody.

Přebraný hrách propláchněte studenou vodou, namočte do 1 litru vody a po třech hodinách jej v téže vodě uvařte doměkka. Ze sádla, cibule a mouky usmažte světlou jíšku, zasypte ji mletou paprikou, po zpěnění ji zalijte zbývající vodou, rozšlehejte a povařte asi 20 minut. Měkký hrách s vývarem i jíškou umixujte, doplňte vodou na objem 1.3 litru, ochuťte třeným česnekem, solí, rozemnutou majoránkou a polévkovým kořením, přidejte klobásu pokrájenou na kolečka a ještě krátce povařte.