HŘÍBKOVÁ POLÉVKA S VAŘENÝMI VEJCI

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Hříbková polévka s vařenými vejci

Na hříbkovou polévku s vařenými vejci potřebujete:  300g čerstvých hříbků, 2 vejce uvařená natvrdo, 40g tuku (Hera), 15g hladké mouky, kousek cibule, 1dl smetany, petrželka, masox, pepř, sůl, 1 l vody.

Očištěné hříbky umelte na mlýnku na maso nebo jemně rozsekejte, osmažte na tuku s drobně pokrájenou cibulí, zaprašte je moukou, osmažte a zalijte vodou. Polévku dobře rozmíchejte, osolte, opepřete a povařte 20 minut. Ke konci varu vmíchejte masox a smetanu, zahřejte k varu, rozdělte na talíře a posypte drobně pokrájenými vejci a rozsekanou petrželkou.