/ / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Jitrnicová polévka z krevní tučnice
Na jitrnicovou polévku z krevní tučnice potřebujete: 1 lžíce sádla, 1 malá cibule, 40g krup nebo krupek, 200g konzervy "krevní tučnice", česnek, mletý pepř, majoránka, polévkové koření, Vegeta speciál, 1 l vody, masox.
Přebrané, propláchnuté kroupy namočte na několik hodin do studené vody, potom osolte, uvařte doměkka, proceďte a propláchněte studenou vodou. Na sádle usmažte dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zalijte ji vodou, vmíchejte kroupy, rozetřete česnek, koření, vegetu a povařte 3 minuty. Do polévky vložte rozmělněnou krevní tučnici, přiveďte k varu a za stálého míchání povařte minutu. Hned podávejte. Polévku můžete připravit také z jelítek nebo z tmavé tlačenky.