PANÁDLOVÁ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Panádlová polévka

Na panádlovou polévku potřebujete:  2 starší žemle, kousek mrkve, celeru, petržele, cibule a kapusty, 1 1/4 l vody, 2dl kysané smetany, 1 žloutek z čerstvého vejce, 30g másla, sůl, masox, pažitka.

Do části vody namočte žemle pokrájené na plátky a nechejte je dobře rozmáčet. Očištěnou zeleninu pokrájejte na kousky, zalijte studenou vodou, osolte a povařte čtvrt hodiny. Přidejte žemle, chvilku povařte za častého míchání, pak rozmixujte nebo prolisujte, přiveďte k varu, vmíchejte masox, sůl, smetanu rozkvedlanou se žloutkem a zahřejte téměř k varu, avšak již nevařte. Zjemněte mi máslem a při podávání posypte pokrájenou pažitkou.