/ / Recepty / Polévky / Studené / Třešňová polévka s vínem
Na třešňovou polévku s vínem potřebujete: 300g třešňového kompotu bez nálevu, 1 jablko, 1dl červeného vína, 2 lžíce griotky, 3dl vody, 15g škrobové moučky, 3 až 4 lžíce cukru, citrónová šťáva, led, nálev z kompotu.
Škrobovou moučku rozmíchejte v části studené vody, vlijte do zbývající vody a jednoho decilitru nálevu z kompotu, za stálého míchání přiveďte k varu, oslaďte, vmíchejte očištěné, oloupané a jádřince zbavené jablko pokrájené na kostičky a odpeckované třešně a povařte minutu. Polévku sejměte z plotýnky, vmíchejte víno, citrónovou šťávu a griotku, podle chuti přislaďte a vychlaďte. Před podáním do každé porce vložte kousek ledu z pitné vody.