/ / Recepty / Polévky / Zeleninové / Fazolková polévka s rajčatovým protlakem
Na fazolkovou polévku s rajčatovým protlakem potřebujete: 300g fazolek, 80g rajčatového protlaku, 30g másla, 30g hladké mouky, masox, pepř, cukr, několik kapek octa, sůl, 1.2 l vody, pažitka.
Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zalijte ji trochou vody, rozšlehejte, vmíchejte rajčatový protlak, sůl a povařte čtvrt hodiny. Očištěné fazolky pokrájejte na kousky, zalijte vařící vodou, osolte a uvařte téměř doměkka. Potom je přidejte do polévky a ještě krátce povařte. Polévku přisolte, okořeňte pepřem a masoxem, podle chuti okyselte a oslaďte a při podávání posypte pokrájenou pažitkou.