/ / Recepty / Polévky / Drůbeží a králičí / Babiččina polívčička
Na babiččinu polívčičku potřebujete: Přední noky, kousek hřbetu a hlava z králíka, zelenina, masox, dvě kostičky droždí, máslo, hmota na játrové knedlíčky, trocha polohrubé mouky, petržel.
Přední hubené nohy, kousek hřbetu a hlavu důkladně vyperte a vařte v papiňáku se zeleninou a masoxem. Maso z kostí operte a dejte do vývaru k zelenině. Dvě kostičky droždí rozpusťte na lžíci másla. Dobře míchejte. Rozpustí se, vypaří a udělají se chuchvalečky. Posypte je moukou, zamíchejte, zalijte studenou vodou a povařte. Přes cedník propasírujte do polévky a znovu povařte. Z hmoty na játrové knedlíčky udělejte malé kuličky, povařte, dochuťte. Přidejte sekanou petrželovou nať.