/ / Recepty / Polévky / Vývary z výsekového masa / Thajská nudlová polévka
Na thajskou nudlovou polévku potřebujete: 200g hovězího steaku, 1 svazek koriandru, 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 pórek, 1 mrkev, 100g celeru, 1 červená čili paprička, 1 lžíce sezamového oleje, 1.2 l vývaru, sůl, pepř, 100g asijských nudlí.
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Nasekejte koriandr a smíchejte ho se sójovou omáčkou a zázvorem. Maso ve směsi 20 minut marinujte. Očistěte zeleninu, nakrájejte ji nadrobno. Z čili odstraňte jádra a nakrájejte na proužky. S pórkem poduste na oleji. Zalijte vývarem, přidejte zbylou zeleninu. Vařte 5 minut a okořeňte. Uvařte nudle a podávejte ozdobené koriandrem.