/ / Recepty / Polévky / Studené / Jahodová polévka s pěnou
Na jahodovou polévku s pěnou potřebujete: 4 bílky, 1/2 lžičky citrónové šťávy, 120g cukru, 1 kg jahod, 3 lžíce moučkového cukru, 100 ml pomerančové šťávy.
Troubu předehřejte na 190 stupňů. Pekáč naplňte horkou vodou do výšky 2 cm a vsuňte na prostřední úroveň trouby. Připravte plech na muffinky a 8 forem na něm vymažte tukem a vysypte cukrem. Bílky vyšlehejte s citrónovou šťávou a pomalu do nich přisypávejte cukr. Směsí naplňte formu na muffinky, kterou dejte do pekáčku s horkou vodou a pečte přibližně 12 minut. Potom pekáček vyjměte, muffiny nechte krátce odpočinout a vyjměte lžící. Očistěte a nakrájejte jahody, dejte je s pomerančovou šťávou a moučkovým cukrem do mixéru a rozmixujte. Rozdělte na 4 talíře a na každou porci dejte 2 sněhové muffinky. Ozdobte půlkami jahod a podávejte.