DRŠKOVÁ POLÉVKA Z VÁCLAVEK

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Dršková polévka z václavek

Na drškovou polévku z václavek potřebujete:  500g václavek, 2 lžíce sádla, 1 malá cibule, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, sůl, špetka mletého pepře, 1 l masového vývaru z kostky, 2 lžičky majoránky, 2 stroužky česneku.

Václavkám oškrabte klobouky a odřízněte nožičky. Oprané houby zalijte studenou vodou, kterou uveďte do varu a na mírném ohni vařte asi 40 minut. Potom vodu vylijte, houby několikrát propláchněte vodou, nechte okapat a pokrájejte na proužky. V hrnci rozpuste sádlo, na kterém zpěňte dosklovita drobně nasekanou cibuli. Zaprašte ji moukou a za stálého míchání připravte růžovou jíšku. Přidejte papriku, pepř a sůl. Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte. Přisypte houby a majoránku. Polévku vařte na mírném ohni asi 15 minut. Nakonec ji dochute česnekem utřeným se solí.