/ / Recepty / Polévky / Zeleninové / Francouzská cibulačka se sýrovou bagetou
Na francouzskou cibulačku se sýrovou bagetou potřebujete: 250g cibule, 60g sádla nebo oleje, 100g tvrdého sýra, 100g veky, 30g másla, 600 ml vývaru, 50 ml bílého vína, sůl, drcený pepř, mletý kmín, provensálské koření, petrželová nať.
Na hrubší kolečka nebo měsíčky pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule začne opékat, zalijte ji bílým vínem a vzápětí horkým vývarem, přidejte koření a nechte 2 až 3 minuty povařit. Část veky nakrájejte na drobné kostičky a stejně tak polovinu sýra. Obojí pak vložte do polévky a bez míchání nechte ve vřelé polévce rozpustit. Z veky nakrájejte plátky, potřete je máslem, posypte strouhaným sýrem a rozpečte v troubě. Polévku připravujte těsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.