TOSKÁNSKÁ TOMATOVÁ POLÉVKA

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Toskánská tomatová polévka

Na toskánskou tomatovou polévku potřebujete:  1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 250g sterilizovaných paprik, 1 sáček instantní rajské polévky, 250 ml mléka, 2 hrsti nasekaných oregánových lístků, 2 lžičky balzamikového octa, 50g balkánského sýra.

Olivový olej rozpalte v hrnci a osmahněte na něm na tenké plátky nakrájený česnek a nasekané papriky. Instantní polévku rozmíchejte v mléce a podle návodu na obalu dolijte vodou. Přelijte do hrnce s česnekem a paprikami. Přiklopené přiveďte k varu a vařte 7 až 10 minut. Vmíchejte oregáno a balzamikový ocet, okořeňte solí a pepřem a ještě chvíli povařte. Rozdělte na jednotlivé porce, ozdobte balkánským sýrem a oregánem, případně čerstvě namletým pepřem.