OKURKOVÁ POLÉVKA S JOGURTEM

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Studené / Okurková polévka s jogurtem

Na okurkovou polévku s jogurtem potřebujete:  750g bílého jogurtu, 125 ml mléka, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 200g malých okurek, 2 stroužky česneku, 50g piniových oříšků, 150g sýra feta, svazek oregana, 1 citron.

Jogurt utřete v míse s mlékem, citronovou šťávou a 1 lžící olivového oleje. Výrazně osolte a opepřete. Okurky omyjte, oloupejte, rozpulte a zbavte semínek. Konce odřízněte, dužinu nakrájejte na kostičky a vmíchejte do polévky. Česnek oloupejte a velmi najemno nasekejte. V malé pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a česnek na něm dozlatova osmažte. Piniové oříšky opražte na pánvi bez tuku. Fetu nakrájejte na kostičky. Oregano omyjte a osušte kuchyňským papírem. Větvičky rozdrobte. Studenou okurkovou polévku rozdělte do čtyř talířů a posypte opečeným česnekem, fetou a piniovými oříšky. Citron omyjte horkou vodou, osušte kuchyňským papírem a nakrájejte na dílky. Polévku ozdobte oreganem a dílky citronu.