/ / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Krkonoské kyselo
Na krkonoské kyselo potřebujete: 120g chlebového kvásku, 1 hrst suených hub, 1 lička kmínu, 300g brambor, 200 ml mléka, sůl, 40g másla, 1 středně velká cibule, 2 vejce.
Chlebový kvásek zřeďte malým mnostvím vlané vody a nechte několik hodin vykynout. Houby s kmínem vlote do hrnce, přidejte oloupané, omyté a na kostičky nakrájené brambory. Přilijte 1 litr vody, mléko, osolte a uvařte doměkka. Poté přidejte vykynutý kvásek a povařte. Na másle osmate drobně nakrájenou cibuli a přisypte ji do polévky. Nachystejte si řídká míchaná vajíčka, která servírujte přímo do talířů nebo je vlote do polévky.