KRKONOŠSKÉ KYSELO

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Krkonošské kyselo

Na krkonošské kyselo potřebujete:  120g chlebového kvásku, 1 hrst sušených hub, 1 lžička kmínu, 300g brambor, 200 ml mléka, sůl, 40g másla, 1 středně velká cibule, 2 vejce.

Chlebový kvásek zřeďte malým množstvím vlažné vody a nechte několik hodin vykynout. Houby s kmínem vložte do hrnce, přidejte oloupané, omyté a na kostičky nakrájené brambory. Přilijte 1 litr vody, mléko, osolte a uvařte doměkka. Poté přidejte vykynutý kvásek a povařte. Na másle osmažte drobně nakrájenou cibuli a přisypte ji do polévky. Nachystejte si řídká míchaná vajíčka, která servírujte přímo do talířů nebo je vložte do polévky.