/ / Recepty / Polévky / Mléčné, houbové a ostatní / Pivní polévka s bagetou a sýrem
Na pivní polévku s bagetou a sýrem potřebujete: 2 karotky, 150g šalotky, 3 stroužky česneku, 100g sterilovaných bílých fazolí, 100g kapusty, 1/2 brokolice, 1/4 květáku, 1 lžíce jíšky, 1 l kuřecího vývaru, 200 ml černého piva, nastrouhaná kůra z 1/2 limetky, 2 snítky šalvěje, malý svazek petrželky, sůl, pepř, šalvěj. Toasty: 6 plátků bagety, 100g strouhaného ovčího sýra, trocha oleje.
Karotku nakrájejte na širší kolečka, šalotku na půlky. Zeleninu orestujte na oleji, přidejte na plátky nakrájený česnek a zalijte vývarem a pivem. Přidejte propláchnuté fazole a vařte 5 minut. Přisypte na nudličky nakrájenou kapustu, růžičky brokolice a květáku. Vařte 4 minuty, zahustěte lžící jíšky a povařte ještě 2 minuty. Dochuťte strouhanou kůrou z limetky, solí, pepřem a šalvějí. Polívku nalijte do servírovací mísy, na povrch položte 4 plátky opečené bagety, posypte strouhaným sýrem a krátce zapečte, až sýr zezlátne. Posypte nasekanou petrželkou a podávejte.