CIBULOVÁ POLÉVKA S MOZZARELLOU

recept na polévku

 /  / Recepty / Polévky / Zeleninové / Cibulová polévka s mozzarellou

Na cibulovou polévku s mozzarellou potřebujete:  400g cibule, 20g másla, 10g mouky, 2 lžíce rostlinného oleje, 750 ml vývaru, 70 ml bílého vína, 8 lžic strouhaného ementálu, 1 balení mozzarelly, 1 bobkový list, 1 bylinková bageta, cukr, sůl, pepř.

V hrnci rozpuste v oleji máslo. Přidejte lžíci cukru a nadrobno nakrájenou cibuli orestujte. Zasypte moukou a restujte do slabého zhnědnutí cibule. Vlijte víno a vývar, přidejte bobkový list a vařte na mírném ohni půl hodiny. Bylinkovou bagetu nakrájejte na plátky, posypte ementálem a v troubě zapečte dozlatova. Do hotové polévky přidejte několik kousků mozzarelly a podávejte s bagetou.