/ / Recepty / Polévky / Zeleninové / Cibulová polévka s mozzarellou
Na cibulovou polévku s mozzarellou potřebujete: 400g cibule, 20g másla, 10g mouky, 2 líce rostlinného oleje, 750 ml vývaru, 70 ml bílého vína, 8 lic strouhaného ementálu, 1 balení mozzarelly, 1 bobkový list, 1 bylinková bageta, cukr, sůl, pepř.
V hrnci rozpuste v oleji máslo. Přidejte líci cukru a nadrobno nakrájenou cibuli orestujte. Zasypte moukou a restujte do slabého zhnědnutí cibule. Vlijte víno a vývar, přidejte bobkový list a vařte na mírném ohni půl hodiny. Bylinkovou bagetu nakrájejte na plátky, posypte ementálem a v troubě zapečte dozlatova. Do hotové polévky přidejte několik kousků mozzarelly a podávejte s bagetou.