RAJČATA PLNĚNÁ RYBÍ PĚNOU

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Rajčata plněná rybí pěnou

Na rajčata plněná rybí pěnou potřebujete:  8 středně velkých, tvrdých rajčat, sůl. Náplň: 120g ryb konzervovaných v rajčatovém nálevu, 50g másla, 2 vejce uvařená natvrdo, kousek cibule, 1 lžíce sterilovaného celeru, citrónová šťáva, sůl, petrželka na ozdobu.

Z omytých, osušených rajčat seřízněte ostrým nožem vršky, větší část dužiny vydlabte lžičkou, vnitřky osolte a naplňte. Rajčata šikmo přiklopte seříznutými vršky, ozdobte a vychlaďte. Náplň: změklé máslo rozetřete se solí, přidejte jemně nastrouhané vejce, pokrájené vykostěné ryby s trochou rajčatového nálevu, drobně pokrájený sterilovaný celer a drobně pokrájenou, spařenou a okapanou cibuli a promíchejte s citrónovou šťávou a se solí.