PLNĚNÁ JABLKA

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Plněná jablka

Na plněná jablka potřebujete:  4 větší jablka, 2 ks hermelínu nebo 200g nivy, 1 vejce, 2 dl bílého vína, 4 lžíce zakysané smetany, bílý mletý pepř, citronová šťáva, sůl, máslo.

Oloupejte jablka, rozpulte, odstraňte jádřince, vydlabejte část dužiny (uchovejte ji), potřete jablka ze všech stran citrónovou šťávou. Vydlabanou jablečnou dužinu a sýr spolu rozmačkejte, osolte, opepřete a smíchejte s vejcem a smetanou. Směsí naplňte půlky jablek, naskládejte je do zapékací mísy nebo pekáče, podlijte vínem, v předehřáté troubě zapečte při zhruba 180 až 200 stupních. Před vyndáním z trouby poklaďte jablka kouskem másla a ihned podávejte jako teplý předkrm nebo lehkou večeři.