/ / Recepty / Předkrmy / Vejce plněná kečupovou pěnou
Na vejce plněná kečupovou pěnou potřebujete: 4 vejce uvařená natvrdo, sůl. Náplň: 40g másla nebo tuku Hera, 1/2 žervé (60g), 1 lžíce kečupu, několik kapek vorčestru, sůl, 4 žloutky z vařených vajec, mandle nebo kompotované jeřabinky na ozdobu, sterilovaná okurka a kapie na obložení.
Oloupaná, opláchnutá a osušená vejce rozkrojte podélně na půlky, žloutky vyjměte, bílky dole rovně seřízněte, aby vejce dobře stála, osolte je a nastříkejte pěnou. Ozdobte je a obložte (zpravidla kouskem kapie a vějířky sterilovaných okurek, opláchnutými listy hlávkového salátu, postříkanými citrónovou šťávou apod.). Náplň: změklé máslo nebo tuk utřete se solí, přidejte žervé, jemně nastrouhané žloutky, potom kečup a ušlehejte do pěny. Ochuťte ji vorčestrem a po naplnění vejce ozdobte spařenými a oloupanými mandlemi nebo okapanými jeřabinkami a obložte vějířky okurky a proužky kapie.