VEJCE PLNĚNÁ SARDELOVOU PĚNOU

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Vejce plněná sardelovou pěnou

Na vejce plněná sardelovou pěnou potřebujete:  4 vejce uvařená natvrdo, sůl. Náplň: 60g tuku Juno, Dukát nebo Hera, sardelová pasta, mletý pepř, 4 žloutky z vařených vajec, sardelová očka nebo kompotované jeřabinky nebo kapie na ozdobu, sterilovaná okurka na obložení.

Oloupaná, opláchnutá a osušená vejce rozkrojte podélně na půlky, žloutky vyjměte, bílky dole rovně seřízněte, aby vejce dobře stála, osolte je a nastříkejte pěnou. Ozdobte je a obložte (zpravidla kouskem kapie a vějířky sterilovaných okurek, opláchnutými listy hlávkového salátu, postříkanými citrónovou šťávou apod.). Náplň: tuk rozetřete s jemně nastrouhanými žloutky, přidejte sardelovou pastu a pepř a ušlehejte v lehkou pěnu. Naplňte ji do vajec, ozdobte je sardelovými očky nebo okapanými jeřabinkami nebo proužky kapie a obložte vějířky okurky.