VEJCE PLNĚNÁ DRŮBEŽÍ PĚNOU

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Vejce plněná drůbeží pěnou

Na vejce plněná drůbeží pěnou potřebujete:  4 vejce uvařená natvrdo, sůl. Náplň: 40g másla, 150g drůbeží paštiky, sůl, mletý pepř, 1 lžíce brandy nebo bílého vína nebo mléka, 4 žloutky z vařených vajec, kompotované broskve nebo meruňky na ozdobu.

Oloupaná, opláchnutá a osušená vejce rozkrojte podélně na půlky, žloutky vyjměte, bílky dole rovně seřízněte, aby vejce dobře stála, osolte je a nastříkejte pěnou. Ozdobte je a obložte (zpravidla kouskem kapie a vějířky sterilovaných okurek, opláchnutými listy hlávkového salátu, postříkanými citrónovou šťávou apod.). Náplň: změklé máslo ušlehejte do pěny se solí a pepřem, přidejte jemně rozetřenou paštiku, drobně nastrouhané žloutky, brandy (víno, mléko) a dobře prošlehejte. Vejce ozdobte dílky okapaných broskví nebo meruněk nebo výsečemi z koleček pomeranče.