RAJČATOVÝ KOKTAJL

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Rajčatový koktajl

Na rajčatový koktajl potřebujete:  200g rajčat, 2 vejce, 100g majonézy, 1/2 dl smetany ke šlehání, cukr, pepř, sůl, křen, citrón, 4 listy hlávkového salátu.

Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte je na kostičky. Rajčata opláchněte a spařte vařící vodou. Oloupejte je a pokrájejte na kostičky. Křen jemně nastrouhejte. Majonézu smíchejte s citrónovou šťávou, solí, pepřem a špetkou cukru, nalijte ji na připravené potraviny, přidejte větší část ušlehané smetany a lehce promíchejte. Koktajl rozdělte do čtyř koktajlových sklenek vyložených listy hlávkového salátu. Nechte krátce vychladit. Před podáním koktajl ozdobte ušlehanou smetanou. Ze čtyř dílků citrónu oddělte kůru zářezem do dvou třetin, volné konce kůry zasuňte do zářezů a dílky citrónu takto pověste na okraj skleniček. Podávejte se lžičkami na dezertních talířcích.