/ / Recepty / Předkrmy / Humrový koktajl
Na humrový koktajl potřebujete: 1 konzerva humřího masa, 100g sterilovaného celeru, 70g majonézy, 1 dl smetany ke šlehání, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce brandy, worchester, petrželka, citrón.
Majonézu rozmíchejte s kečupem, citrónovou šťávou, brandy, worchesterem a s větším dílem ušlehané šlehačky. Maso z humra zbavte chrupavčitých vláken, celer oceďte a nechte dobře okapat, vše pokrájejte na jemné nudličky, přidejte majonézovou zálivku a lehce promíchejte. Koktajl nechte v cladničce proležet, před podáním vložte do pěti koktajlových sklenek a ozdobte zbylou šlehačkou a snítky petrželky. Na okraje sklenek zavěste dílky citrónu a podávejte se lžičkami na dezertních talířcích.