KAPR NA VÍNĚ

recept na předkrm

 /  / Recepty / Předkrmy / Kapr na víně

Na kapra na víně potřebujete:  4 porce kapra, kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, 1 dl bílého vína, 1.5 dl vody, 4 lžíce oleje, celý pepř, sůl, 1 lžíce octa.

Porce očištěného a osušeného kapra mírně nařízněte po délce, osolte, po obou stranách opečte na oleji a vyjměte. Na oleji osmažte zeleninu pokrájenou na plátky a koření, vše zalijte vodou a vínem, přidejte sůl a ocet, přiveďte k varu, vložte porce kapra a poduste doměkka. Porce kapra vyjměte, vykostěte, po vychladnutí vložte do užší misky, proložte zeleninou a zalijte studeným vývarem. Nechte je několik hodin proležet a podávejte vychlazené.